2011. január 31., hétfő

Mákvirág


Szombaton anyukámék disznót vágtak. Gondoltam, hogy a sok hús mellé jól jönne valami kis édesség, így itt volt az alkalom,hogy kipróbáljam a mákvirágot. Péntek este neki álltam.
Nem is tudom, hogy a mákvirág receptjét, hány blogon is olvastam. Így gondolkoznom kellett, hogy kit is írjak be, hogy hol olvastam. Mivel Szemirámisz  oldalát nagyon szeretem, ezért most őt jelölöm be, hogy a recept tőle származik (nekem – tőle) bár írta, hogy ő is úgy találta más blogon, (hátha egyszer erre téved, nehogy gond legyen).
Annyit módosítottam, hogy én csak sima liszttel dolgoztam.

50 dkg liszt
4 dkg élesztő
3,5 dl tej
2 ek. Olaj
5 dkg cukor
Pici só

Töltelék:
20 dkg mák
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

7 dkg vaj
1 tojás

1,5 dl tej
2 kk. porcukor

Élesztőt a tejben, cukorral felfuttattam, majd liszttel együtt bedagasztottam.
Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtottam, a felolvasztott vaj háromnegyedével megkentem, rászórtam a mák tölteléket és a maradék vajjal meglocsoltam. Feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.  Lehet, csak én éreztem, hogy ügyetlen voltam a kör formázásakor, de azért valahogy sikerült. Úgy kell bevágni, hogy a belső fele egyben maradjon, majd mindegyiket kicsit kifordítottam.
Mivel a másnapi disznóvágásba szerettem volna frissen vinni, ezért a croissanthoz hasonlóan jól lefolpakkoztam, konyharuhával letakartam és másnap reggelig hidegre tettem. (Ezt azt hiszem máskor is más kelt tésztával is megfogom csinálni.)
Nagyon szépen megkelt.
Reggel  lekentem a felvert tojással és 180 fokos sütőben kb.30 perc alatt szép pirosra sütöttem. Mikor megsült a cukros tejjel lekentem és frissen vittem anyukámékhoz.
Nagyon finom lett.



Brokkolis csibemell


Nemrég készítettem ezt a brokkolis csibemellet, de ide csak most jutott fel. Nagyon szeretjük a brokkolit. Legtöbbször így, vagy levesnek készítem. Igaz kicsit többet kell vele dolgozni, de megéri, mert nagyon finom. Lehet karajból is, de szerintem csibemellel finomabb.

1 kg csibemell
50 dkg  brokkoli
10 dkg vaj
Liszt
Tej
Sajt
Bors
Őrölt Fűszerkömény
Kakukkfű
Olaj

Kevés olajon a vékonyan felszeletelt (ha valaki szeretné óvatosan ki lehet egy kicsit klopfolni), sóval-borssal megszórt csibemellet elősütöm szép pirosra és jénai tálba szedem. A visszamaradt olajon pár percig dinsztelem a brokkolit, majd a húsokra teszem.
Kb.10 dkg vajból, a szokásos módon besamelt készítettem, amit ízlés szerint őrölt fűszerköménnyel, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítettem és a húsra öntöttem, majd jól megszórtam reszelt sajttal. Nem kell sokáig sütni, csak amíg a sajt szépen rápirul a húsra.
Sajnos olyan gyorsan elfogyott, hogy már körettel (ami rizs volt), nem tudtam lefényképezni.




2011. január 28., péntek

Palócleves és tejfölös pogácsa


Már régóta készültem, hogy palóclevest főzök. A munkahelyemen szoktam enni,s olyankor mindig fogadkozom, hogy én is elkészítem. Aztán csak mindig elmaradt. Most sem teljes, mert zöldség nélkül készült, de már nem halogattam tovább. Így is nagyon finom, és a mellé sütött tejfölös pogácsával jó kis laktató ebéd lett. Egyszerű és gyors mindkettő elkészítése.

50 dkg comb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 babérlevél
Bors
Paprika
Ételízesítő
Olaj
6 db krumpli
25 dkg vajbab
1 tk. rétesliszt
2 dl tejföl

A felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteltem, majd rátéve a felkockázott húst fehéredésig pároltam. Megszórtam piros paprikával, felöntöttem vízzel és ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel, babérlevéllel fűszereztem.  Ha félig megfőtt hozzáadtam a felkockázott krumplit, majd 10 perc (most üveges, ezért nem kellett sokat főzni) után a vajbabot. Mikor mindkettő megpuhult, a tejfölt csomómentesre kevertem a liszttel és forró levesből hozzátéve (nehogy megcsomósodjon a levesbe) simára kevertem. Ezután óvatosan a levesbe öntöttem és még pár percig együtt főztem.


Tejfölös pogácsa:

Palócleves mellé első osztályú (de gulyás és ragu mellé sem utolsó).


Finom, a házi zsírtól könnyű, puha és egyszerű az elkészítése.

60 dkg liszt
18 dkg zsír
2 tojássárgája
2 dl tejföl
3 tk. só
3 dkg élesztő
1,5 dl tej
Pici cukor a kelesztéshez
1 tojás a lekenéshez
Sajt
Szezámmag

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttattam. A lisztet, a zsírral, 2 tojássárgájával, tejföllel, sóval és a felfuttatott élesztővel közép kemény tésztát gyúrtam. 1 órás kelesztés után, lisztezett deszkán 2-3 cm-re nyújtottam, lekentem a felvert tojással és reszelt sajttal, szezámmaggal megszórtam, majd kiszaggattam. A tepsibe még 15 percet kelt, utána ment a sütőbe.160 fokon légkeveréssel (nem mértem), de kb.10 perc alatt megsült.

2011. január 26., szerda

Sörben sült csülök


Elfekvőben volt a fagyasztóban már egy ideje 3 jó adag csülök. Egyszer régen készítettem sörben sült csülköt, de már nem igazán emlékeztem rá. Kicsit körbe néztem a receptjeim között, hogy is csináljam. Aztán megtaláltam a megfelelőt.
2 csülköt vettem elő, gondoltam elég lesz, mert a lányoknál nem szerepel első helyen. Bánhatják!

Lisztet összekevertem sóval, borssal, paprikával és bedörzsöltem a csülköt kívülről. Kettévátgam, hogy hamarabb puhuljon. Besóztam a belső felét is.
Tepsibe raktam. 2 nagy fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát felszeletelve a húsra tettem és ráöntöttem 3 dl sört. Lefóliáztam és ment is a sütőbe úgy kb.2 órára.
Mikor már majdnem jó volt, mellé tettem a hasábokra vágott krumplit, amit előtte sült krumpli fűszerkeverékkel kevertem össze.
Még egy 20 percet letakarva sütöttem, majd a fóliát levéve ropogósra pirítottam.
Nagyon-nagyon finom!!


Töltött csirke


Ebben a töltött csirkében nincs semmi különleges, csak annyi, hogy nem egészben töltöttem, hanem feldarabolva. Igaz, hogy így bizonyos részeit nem lehet tölteni és az olyan, mint a sima sült csirke. Bár ez nem is baj, így kettő az egyben.
Mindenki másképp csinálja a tölteléket. Én szeretem egy kicsit elősütni.
Most máj nélküli készült, mert nem volt itthon. Igaz kiszoktam pótolni egy kis májkonzervvel, de most azt is elhagytam,s így is nagyon finom lett!! 
Töltelékhez:

2 zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
Bors
Ételízesítő
Zöldségzöldje
Olaj

2 evőkanál olajon üvegesre pirítom a hagymát. Hozzáadom az apróra vágott zöldségzöldjét és együtt sütöm pár percig. Utána beleteszem az előtte megáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojást, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával.
3-4 percig sütöm és már lehet is tölteni.
A csirkét előtte befűszerezem. Most tanyasi ropogós sült fűszerkeveréket használtam.
Nagyon finom lett!

2011. január 25., kedd

Szentgyörgyi palacsinta


Palacsintát szerettem volna sütni, de néha unalmas a megszokott.
Van egy régi Frank Júlia szakácskönyvem és azt lapozgatva találtam rá a Szentgyörgyi palacsintára. Lehet valakinek ez régi, de nekem új recept. Igaz írta, hogy munkaigényes, de nagyon finom. Hát ezt megerősítem, tényleg az, de megéri vele dolgozni. Ebben kis családom is egyetért.
Annyit változtattam rajta, hogy én 1 l tejből készítettem a szokásos módon palacsintát, így ezt most nem írom le, tán ezt mindenki tudja.
A töltelék és az öntet is több mint az eredeti receptben, mivel néha „kisebb hadseregre” főzök. Ebből a mennyiségből 6-an jól laktunk.

Töltelék:
25 dkg darált dió
16-18 dkg porcukor
2 dl tej

Öntet:
4 dl tej
4 tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor

Tetejére:
4 tojásfehérje
4 ek. Baracklekvár
Ízlés szerint kristálycukor

A töltelékhez a tejet felforralom, belekeverem a darált diót és a porcukrot, majd langyosra hűtöm. Ezzel megkenem a palacsintákat, és felcsavarom, majd kis darabokra (én 3 felé) vágom. Egy tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatom a kis palacsintahasábokat. Az öntethez a tojássárgákat simára keverem a vaníliás cukorral és a tejjel, majd rálocsolom a tésztára.
Forró sütőben addig sütöm, amíg az összes folyadékot be nem szívja.
Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek, és a kristálycukorral meg a sárgabaracklekvárral ízesítem. A megsült palacsinta tetejére rákenem az ízesített habot, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, amíg a hab rászárad a tetejére.


 




Húsgaluska leves



1 fej vöröshagyma
2 ek.olaj
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 közepes nagyságú fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
20 dkg darált hús
1 zsemle
1 tojás
Bors
2 húsleves kocka

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítom, beleteszem az apró kockákra vágott fehér és sárgarépát, együtt pirítom pár percig, majd felöntöm 2 l vízzel.
Belerakom a húsleves kockát és felforralom.
Közben a darált húst összedolgozom a tojással, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével.
Sóval, borssal, fokhagymával ízesítem.
Ha a zöldség megfőtt, kanállal beleszaggatom a levesbe (ha kell utána sózok) és megfőzöm. 
Nem kell sokáig főzni. Gyors és finom, laktató leves.

2011. január 21., péntek

Kefíres-sonkás tekercs


Még a múlt héten készült ez a finom tekercs. Nem ezt akartam. Kicsi kisleányom szeretett volna sonkás tekercset enni, amit egy blogon találtam (egyszer itt lesz az is) de kicsit összekevertük a recepteket. Én a habkönnyű sós kifli receptjét dagasztottam be. Mit lehet ilyenkor csinálni? Kicsit "összemostuk" a kettőt. Nem hittem volna, de nagyon finom lett.

70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl olaj
Csipet só
6 dkg cukor
1 dl tej
5 dkg élesztő

20 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl

50 dkg sonka (akár uzsonna, akár házi füstölt hmmm….)
4 db vöröshagyma
30 dkg sajt

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt kelt tésztát dagasztunk.
A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a reszelt fokhagymát.
Ha megkelt 4 felé osztjuk. Kör alakúra sodorjuk. 
Megkenjük a  fokhagymás vajjal és a tejföl negyedével.
Apróra vágott sonkát, vékonyra felszeletelt hagymát  és reszelt sajtot teszünk rá.
Feltekerjük, trapéz alakúra vágjuk.
Tetejét tojássárgájával megkenjük és még szórunk rá egy kis reszelt sajtot.

2011. január 17., hétfő

Express croissant


Tegnap délután negyedszerre sütöttem croissant. Első két alkalommal fele lekváros, fele nutellás volt. Harmadszorra csak nutellás. Lányok kérésére most a vanília pudingost próbáltam ki.
16 csuda finom croissant lett!! 
Limaránál találtam, mert oda rendszeresen „járok” nézelődni és tervezgetni, hogy ezt is, meg ezt is, meg ezt is……. Megsütöm egyszer.
Az Ő receptje  (a képek a sajátjaim) tökéletesen bevált, így módosítás nélkül írom be:

70 dkg liszt
1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
2 dl tej
1 kk só
4-5 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
1 tojás a kenéshez

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeltem és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztottam. Az első kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágtam.
Feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültettem.
Hagyom őket duplájára kelni, tojással lekenve mennek a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 15 percre.

Kipróbáltam már, hogy éjszakáztattam és reggel meleg croissanttal vártam az ébredőket, hát mennyei reggeli volt.






2011. január 16., vasárnap

Töltött karaj


Egyik délután Szemirámisz függőkertjét nézegetve találtam rá erre az egyben sütött töltött karajra. Le is csaptam az ötletre. Gondoltam ez épp jó lenne hétvégére. Sejtettem, hogy a lányok szalagavató után nem akaróznak majd korán kelni, hogy esetleg besegítsenek a konyhában, ezt meg el tudnám készíteni előre szombat délután. Kicsit átgondolva és felturbózva a receptet, lett belőle igazi finomság. 

1,5 kg csont nélküli karaj
10 dkg bacon
30 dkg csibemáj
1 konzervgomba
10 dkg sajt
Mustár
Bors
Töltött húsok fűszerkeveréke
5 ek.olaj

A húst úgy vágtam fel, hogy egy nagy téglalapot kapjak.
Kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, bekentem mustárral. Ráterítettem a bacont, majd a gomba, máj, sajt következett. Óvatosan feltekertem és megkötöztem.
Befűszereztem és kevés olajon minden oldalát átpirítottam.
Ezután jénaiba tettem, a maradék olajat aláöntöttem. Lefóliáztam és 180 fokon kb.2 órát sütöttem.
Az utolsó negyedórában már fólia nélkül sült.
Burgonyapüré lett a körete.



2011. január 12., szerda

Túrós táska


Valami túrós, valami édes, valami kelt, valami finom.
Ilyen a túrós táska. Sajnos mazsola nem kerülhet bele, mert a lányok nem hajlandók megenni. De már most tudom, hogy legközelebb lesz benne. Majd valahogy megjelölöm melyikbe tettem. Egy kicsit átalakítottam Limara túrós batyuját, vagyis a mennyiségeket növeltem. Régen "csak" magam szerint dagasztottam, de azt hiszem ezután ezt a receptet fogom követni. Ez az igazi.

Kelt tészta:

75 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
2 mk. só
4 ek. cukor
3 dkg élesztő
4 dl tej
2 tojás

Kézzel dagasztottam, míg szép sima nem lett, majd duplájára kelesztettem.

Töltelék:

50 dkg túró
2 ek. búzadara
6 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom héja
Pár csepp citromlé is mehet bele
2 tojássárgája
2 tojásfehérje habbá verve

Kinyújtom a tésztát 2-3 mm-re, négyzet alakúra vágom, közepébe halmozom a túrótölteléket. Sarkainál összefogom, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és még pihentetem egy fél órát. Közepes sütőben (kb.180-190 fokon 15-20 perc alatt) szép pirosra sütöm.
Ebből a mennyiségből 28 db táska lett.




2011. január 9., vasárnap

Sajtos sertéskaraj


Ma valami gyors ebédet szerettem volna. Nem szerettem volna kirántani a karajt. Tudom, hogy ezt örökké ki lehet játszani, mert mindenki szereti, de ne legyen mindig rántott hús.
Erre volt jó ez a recept.
Sógornőm a héten kapott postán mintakártyákat, ételreceptekkel. Nekem ajándékozta, s így frissen ki is próbáltam. Nem először.

10 szelet karaj
Bors
3 ek.olvasztott vaj
10 dkg kemény sajt
½ tk. Piros csemege paprika
½ ek. Vaj

A húst nem túl vékonyra kiklopfoljuk, sóval és borssal ízesítjük.
Az olvasztott vajat felforrósítjuk és a hús mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A szeleteket kivesszük és tűzálló tálba v.tepsibe fektetjük. Én a jól bevált Lidl-s sütőpapírra tettem.
Lereszeljük a sajtot és elosztjuk a húsokon. Egyenletesen megszórjuk paprikával és vékony vajszeleteket teszünk rájuk.
Forró sütőben kb.tíz percig sütjük, épphogy amíg a sajt megolvad.
Vigyázni kell, mert ha túl sütjük, a hús kiszárad.
Franciasaláta volt a körete, de másként, mint a megszokott.
Párolás után mártásba már nem került az alap.
Így is nagyon finom volt.


2011. január 8., szombat

Zsemle


Ma Limara kenyere után, zsemlével próbálkoztam.
Úgy, ahogy nála van. 
Ismét csak felsőfokban tudok beszélni róla! Nagyon nagy sikere volt. Van egy érzésem, hogy ezután sűrűn kell készítenem, mert összehasonlíthatatlanul jobb, mint a bolti zsemle!
Na és ettől jól is lehet lakni! 11 db zsemle lett, ami 12 dkg darabonként.
Volt itthon vásárolt is. Lemértem, még a 8 dkg sem éri el, inkább 7.
Én 2 tepsi közt sütöttem. Talán, ha nem egyszerre sütöm meg a 11 db-t, akkor nem sül össze az oldalánál,de ez az ég világon senkit nem zavart. Ennél nagyobb probléma ne legyen vele.
A sóból 1 kanállal többet tettem bele, mert a mi szájízünknek jobban megfelel. A kenyérbe is többet tettem, s ezért gondoltam, hogy ebbe is.  

Az eredeti recept:
3 dl víz
2 tk. só
csipet aszkorbin
2 ek. burgonyapehely
2 ek. olaj
20 dkg öregtészta
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
1,5 dkg élesztő

Töltött fasírt


Meg látszik, hogy nem rég kezdtem el a blogolást, mert elég lassan kerülnek fel a receptek.
Hiába idő és tapasztalat hiány miatt kicsit lassabban megy, de nagyon bizakodó vagyok.
Szerencsére sokan biztatnak. És persze szeretném, ha a lányaimnak majd alkalomadtán jól jönnének a leírásaim.
Szilveszter napján készült ez a töltött fasírt. Persze pont azért, mert elsején mindenki szeret tovább aludni és ez hidegen (is) tökéletes. Legalábbis szeletelni úgy jó.
A Stefániát mindenki ismeri, de néha jó lenne más is. Bár kihagyni sem szerettem volna.
Így most a másik rudat csibemell sonkával és sajttal töltöttem. Nem bántam meg. Nagyon finom lett.

1 kg darálthús
5 zsemle
4 tojás
1 nagy fej reszelt hagyma
2 gerezd fokhagyma
Bors
Piros paprika
Majoránna
(és ha kell zsemlemorzsa)

A tepsibe sütőpapírt tettem és egy kis zsemlemorzsát szórtam a rudak helyére.
Beletettem a massza felét, töltöttem, majd a másik felét.
Megszórtam zsemlemorzsával, meglocsoltam egy kis olajjal.
Szép pirosra sült kb.50 perc alatt.
Másnap könnyű szépen szeletelni.
A legfinomabb nekünk krumplipürével.


2011. január 7., péntek

Fish and chips


Szerettem volna valami finom halas ételt, de nem a megszokottat, hanem valami újat. Vagyis nekünk újat, mert amit a „nagy körülnézésben” találtam, már elég sok helyen ismerik. Főleg Angliában, ahol ezt nemzeti eledelként tartják számon.
Sebaj, ez minket egyáltalán nem zavar, sőt tapasztalatokat minél több helyről érdemes szerezni.
Így volt ezzel a Fish and chips-el is. Sokan és sok féleképpen készítik. Próbáltam valamit összehozni. Szerintem nem utoljára tettem, mert mindenkinek ízlett.
Hekkfilé volt itthon, de gondolom másból sem rossz.

1 kg Hekkfilé feldaraboltam, sóztam.

Sörtészta:
15 dkg liszt
3 tojás
2 dl sör
2 kk. sütőpor

A halról papírtörlővel leittam a nedvességet, és feldaraboltam. 1 filét kb. 3-4 felé.
Lisztes masszában jól átforgatjuk és forró sütőben  egy-egy oldalát 3-4 perc alatt átsütjük.
A köret természetesen tepsiben sült hasábburgonya volt. A krumplit nagyobb hasábokra vágva, sült krumpli fűszer keverékkel beszórva és pici olajjal meglocsolva sütöttem.
Majonézmártással tálaltam.
Nagyon finom!



2011. január 6., csütörtök

Töltött paprika



Ismét egy nagy kedvenc. Ilyenkor télen bajban vagyok, hogy nincs a kertben paprika.
Nem mintha megennénk a paprikát, inkább csak kiesszük a tölteléket belőle, bár én nyáron szeretem, de ilyenkor már olyan mű íze van. Nem az igazi.
Ezért csaltam egy kicsit vele, hogy mégis legyen egy kis paprika benne. A nyáron üvegbe eltett lecsóból kanalaztam a főzővízbe úgy kb. 4 evőkanállal.  Tudom sokan egyből a paradicsomszószban főzik ki a gombócokat, de én már egyszer-kétszer megjártam vele, hogy odakozmáltattam egy kicsit az alját. Mióta külön főzöm, semmi problémám nincs vele. Így mikor átraktam a szószba a gombócokat, a lecsó nem került bele. És mivel a főzővízzel öntöttem fel a szószt az íze azonban ott volt. Egyszer valahol olvastam, hogy egy kis tejszínt is lehet beletenni, így nem bántja a gyomrot. Sokan ezért nem merik megenni, hiába szeretik, mert utána jajgatnak.  Kipróbáltam már tejszínnel is. Az ízén nem változtat, én egy kicsit selymesebbnek éreztem. De azért remélem, még sokáig nem lesznek gyomor problémáim!
Elég nagy adagot szoktam főzni, hogy maradjon másnapra is.
Ebből a mennyiségből most 25 gombóc lett.

1 kg darálthús
40 dkg rizs (félig megfőzőm)
3-4 tojás (mérettől függő)
Só, bors ízlés szerint

3 nagy dobozos sűrített paradicsom
5 evőkanál olaj
5 evőkanál liszt
Só és cukor ízlés szerint

2011. január 2., vasárnap

Ananászos és zöldséges hús

Még karácsonykor volt ebéd, de  idő hiányában most kerül fel.
Az ananászos húst csak ketten ettük, mert a többség nem szereti.
Ezért kb. 5 évente csinálom.
Már arra sem  emlékeztem, anno hogy készült, így most besamel került a tetejére.
A karajszeleteket, kiklopfoltam, sóztam-borsoztam és kevés olajon elősütöttem. Egyből a tepsibe szedtem ki. A Lidl-ben karácsony előtt vásároltam tartós sütőfóliát, ami teflon bevonatú. 300x használható.
Süteményeknél kipróbáltam és nem csalódtam benne. Könnyen tisztítható.
Most a húst tettem rá, nem kellett olajozni, bőven elég volt, ami a húson maradt.
A visszamaradt zsiradékon átsütöttem az ananászt.
A zöldséges húshoz a mexikói alapot megpároltam.
Közben elkészítettem a besamelt.
Már csak össze kellett "rakni".
Húsra - ananász v. zöldség - besamel- és a tetejére reszelt sajt.
Nem kell sokat sütni, épphogy amíg sajt ráolvad.
Kurkumás rizst volt a körete.
Finom és egyszerű.