2010. december 27., hétfő

Linzer



A jól bevált, hagyományos összetétel: 1 rész cukor, 2 rész zsiradék, 3 rész liszt...
Puha és ellenállhatatlan. Hmm... 
 
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 cs vaníliás cukor
fél citrom héja1 tk.sütőpor
2,5 dkg darált dió
baracklekvár a ragasztáshoz


A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, darált diót és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól, összedolgozom.
A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben, pihentetem.
Linzerkiszúróval formára szaggatom, és sütőpapírra sorakoztatom.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése