2010. december 27., hétfő

Csokis tallérok

15 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál őrölt fahéj
10 dkg tejcsoki
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás
 tetejére szeletelt mandula


A száraz hozzávalókat összevegyítem. A csokit apró falatkákra kell vágni.
Egy másik tálban a puha vajat a cukorral meg a tojással habosra keverem.
Ha kész ehhez hozzászórom a száraz anyagokat és összekeverem. 
Rögtön lehet diónyi golyókat formálni belőle és ellapogatni. A legjobb és a legegyszerűbb kézzel.
Ezután a manduladarabokat rátesszük.
Utána egymástól kicsit távolabb egy sütőlapra tenni, mert a szódabikarbónától bizony terülnek majd.
Előmelegített forró sütőbe tesszük és kb. 10-12  percig sütjük.
Amíg meleg puha, törik, de ha kihűl nem lesz teljesen kemény, hanem olyan pont jó omlós.
Tényleg nagyon finom.



   
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése