1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál őrölt fahéj
10 dkg tejcsoki
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás
tetejére szeletelt mandula
A száraz hozzávalókat összevegyítem. A csokit apró falatkákra kell vágni.
Egy másik tálban a puha vajat a cukorral meg a tojással habosra keverem.
Ha kész ehhez hozzászórom a száraz anyagokat és összekeverem.
Rögtön lehet diónyi golyókat formálni belőle és ellapogatni. A legjobb és a legegyszerűbb kézzel.
Ezután a manduladarabokat rátesszük.
Utána egymástól kicsit távolabb egy sütőlapra tenni, mert a szódabikarbónától bizony terülnek majd.
Előmelegített forró sütőbe tesszük és kb. 10-12 percig sütjük.
Amíg meleg puha, törik, de ha kihűl nem lesz teljesen kemény, hanem olyan pont jó omlós.
Tényleg nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése