Böjti időben péntekenként be szoktuk tartani, hogy nem
eszünk húst.
Rég volt, ezért palacsintára esett a választásom. Dehogy még
is egy kicsit más legyen, meggyes-mákos lett meggymártással. A fényképezőgép
miatt pár képet tudtam csak megmenteni.
Szokásos módon palacsintát sütöttem.
A fagyasztott meggyet (kb.40 dkg volt) egy lábasba tettem.
Öntöttem alá 1 dl
vizet, 4 evőkanál cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 1 kk. fahéjjal
ízesítettem. Fél órán keresztül főztem, ezalatt a meggy teljesen megpuhult. Darált cukros mákra kiszedtem a meggyet.
A visszamaradt meggylét 1 teáskanál étkezési
keményítővel besűrítettem.
A palacsinta egyik felére tettem a mákos meggyből, négyrét
hajtottam,
öntettel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése