Volt 10 szelet szűzpecsenyém, szerettem volna elkészíteni,
de a recept, amit elsőre kinéztem nem volt jó, mert egy-két hozzávaló
hiányzott. Így egy csibemellből készült receptet alakítottam át.
10 szelet szűzpecsenye
Só
Bors
Őrölt szerecsendió
2 közepes sárgarépa
Ízlés szerint a sűrítéshez:
Tejföl
Tejszín
Az apró csíkokra vágott húst átpirítjuk az olajon. Sóval, borssal,
őrölt szerecsendióval ízesítjük.
Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát (lehet vékony
csíkokra is vágni). Összekeverjük és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet
adhatunk hozzá.
Az eredeti recept szerint tejszínnel van sűrítve, de én most
1 dl
vízben elkevert 2 tk.hajdinaporral és 1 tk.étkezési keményítővel sűrítettem.
Vadasra emlékeztető ebéd sikeredett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése