Fogalmam sincs, hogy kerültem az Urban:Eve blogra. Talán a
Life.hu-ról, ha jól emlékszem.
Rögtön megtetszett, igaz még a negyedét sem
olvastam el. Majd szép apránként.
A gasztro oldalon azonban találtam egy fahéjas csiga
receptet (eredeti recept itt), amiért a nagylányom már régóta könyörög.
Mindjárt el is készítettem, apró változtatásokkal. Nagyon finom lett!
65 dkg liszt
10 dkg vaj (15 másodpercre betettem a mikróban melegíteni)
7,5 dkg porcukor
csipet só
1 közepes tojás
1 zacskó vaníliás cukor (Lidl-s)
375 ml langyos tej
2 dkg friss élesztő
Nagyon leegyszerűsítettem a receptet. Egy tálba minden
hozzávalót beletettem és bedagasztottam. Gyorsan megy. Könnyű, rugalmas tészta
lesz, jó vele dolgozni.
Félre tettem pihenni, és robotgéppel elkészítettem a krémet:
12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál őrölt fahéj
2,5 dkg darált mandula (nekem csak szeletelt volt itthon,de
kávédarálón pillanatok alatt le lehet darálni.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtottam a tésztát (majdnem
akkorára, mint a deszka), rákentem a krémet, majd a hosszúkás oldalán kezdve
feltekertem a tésztát. Kb. 2 ujjnyi vastagságúra felszeleteltem és szilikonos
sütőpapírra tettem.
Kicsit ott felejtettem a konyhaszekrényen vagy háromnegyed
órára. Ezalatt gyönyörűen megkeltek.
200 fokos sütőben kb.15 perc alatt megsültek.
(Nem kentem meg semmivel a tetejét, s így is jó lett.)
Azt olvastam pár napig eláll. Hát nálunk ez nem fog
előfordulni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése