Unokanővéremtől kaptam egy kis
túrót. Kecsketúrót. Igaz még soha nem ettem és nem is mertem elárulni, hogy az,
mert valószínű hozzá nem értek volna. Sógornőm hozott sárgabarackot. Megkértem
lánykáim, hogy valamelyikük igazán kereshetne valami jó receptet és elkészíthetné.
Legkisebbem találta valahol és megsütötte. Hát ez valami nagyon finom, kár hogy
hamar elfogyott!! Újból és újból megenném! Könnyű, finom nyári süti, amit más gyümölccsel is el lehet készíteni.
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
15 dkg vaj
csipet só
10 dkg porcukor
1 tojás
25 dkg túró
3 tojás
14 dkg cukor
pici só
1 citrom reszelt héja
Sárgabarack
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy
kis labdányit félre teszünk. A nagyobb darabot kör alakúra sodorni és sütőpapírral
bélelt vagy kivajazott torta formába tenni. A túrót ki kell keverni a
tojássárgájával, cukorral, sóval, citromhéjjal, majd hozzáadni a 3 tojásfehérjéből
vert kemény habot. A tésztára öntjük, kirakjuk felezett sárgabarackkal. A félrerakott tésztát a tetejére reszeljük és 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt
készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése