2013. július 16., kedd

Sárgabarackos-túrós pite


Unokanővéremtől kaptam egy kis túrót. Kecsketúrót. Igaz még soha nem ettem és nem is mertem elárulni, hogy az, mert valószínű hozzá nem értek volna. Sógornőm hozott sárgabarackot. Megkértem lánykáim, hogy valamelyikük igazán kereshetne valami jó receptet és elkészíthetné. Legkisebbem találta valahol és megsütötte. Hát ez valami nagyon finom, kár hogy hamar elfogyott!! Újból és újból megenném! Könnyű, finom nyári süti, amit más gyümölccsel is el lehet készíteni.

25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
15 dkg vaj
csipet só
10 dkg porcukor
1 tojás

25 dkg túró
3 tojás
14 dkg cukor
pici só
1 citrom reszelt héja
Sárgabarack

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy kis labdányit félre teszünk. A nagyobb darabot kör alakúra sodorni és sütőpapírral bélelt vagy kivajazott torta formába tenni. A túrót ki kell keverni a tojássárgájával, cukorral, sóval, citromhéjjal, majd hozzáadni a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot. A tésztára öntjük, kirakjuk felezett sárgabarackkal. A félrerakott tésztát a tetejére reszeljük és 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése