2013. július 19., péntek

Túrós kuglóf


Szintén legkisebbem keze alól került ki és a kecsketúró másik feléből készült, ez a könnyű túrós kuglóf. Talán a legkönnyebb kuglóf, amit valaha ettem. Nagyon finom, csak úgy etette magát! Biztos finom a sima tehéntúrós is, de ennek az ízéből senki meg nem mondaná, hogy kecsketúró volt.

25 dkg  ráma
25 dkg túró
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja+leve
csipet só

A rámát habosra keverni a cukorral, vaníliás cukorral, tojással, citromhéjjal és a csipet sóval. Hozzáadni a túrót, citromlevét, sütőporos lisztet. Alaposan kikeverni és kivajazott, kilisztezett kuglófformába kanalazni. 200 fokon tűpróbáig kell sütni. Tetejét porcukorral szórni.

1 megjegyzés:

  1. Isteni finom lett és amilyen gyorsan elkészült olyan gyorsan el is fogyott! :) Nem volt ideje kihülni.... :D

    VálaszTörlés