Szintén legkisebbem keze alól
került ki és a kecsketúró másik feléből készült, ez a könnyű túrós kuglóf. Talán
a legkönnyebb kuglóf, amit valaha ettem. Nagyon finom, csak úgy etette magát! Biztos
finom a sima tehéntúrós is, de ennek az ízéből senki meg nem mondaná, hogy
kecsketúró volt.
25 dkg ráma
25 dkg túró
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja+leve
csipet só
A rámát habosra keverni a
cukorral, vaníliás cukorral, tojással, citromhéjjal és a csipet sóval.
Hozzáadni a túrót, citromlevét, sütőporos lisztet. Alaposan kikeverni és
kivajazott, kilisztezett kuglófformába kanalazni. 200 fokon tűpróbáig kell
sütni. Tetejét porcukorral szórni.
Isteni finom lett és amilyen gyorsan elkészült olyan gyorsan el is fogyott! :) Nem volt ideje kihülni.... :D
VálaszTörlés