2013. július 21., vasárnap

Sajtos csirkemell



A mai ebéd nem az én érdemem. Kisközépsőm vállalkozott rá, hogy elkészíti misére menés helyett.

2 csirkemell
10 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
3 tojás
4 ek. liszt
Bors
1 fokhagyma


A kicsontozott csirkemelleket enyhén kiverjük, besózzuk. Egy jénai tálat 5 dkg vajjal kikenünk, a csirkemelleket lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatva a kivajazott edénybe rakjuk. A szeletek közé még egy kis vajat teszünk. A megmaradt tojást, lisztet, sajtot egy csipet borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával összekeverjük és a tetejére öntjük. Fóliával letakarva kb. fél órát sütjük, majd pirítjuk.
A lányok sült krumplival és tartárral ették, én csak sima barna rizzsel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése