A mai ebéd nem az én érdemem. Kisközépsőm
vállalkozott rá, hogy elkészíti misére menés helyett.
2 csirkemell
10 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
3 tojás
4 ek. liszt
Só
Bors
1 fokhagyma
A kicsontozott csirkemelleket
enyhén kiverjük, besózzuk. Egy jénai tálat 5 dkg vajjal kikenünk, a
csirkemelleket lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatva a kivajazott edénybe
rakjuk. A szeletek közé még egy kis vajat teszünk. A megmaradt tojást, lisztet,
sajtot egy csipet borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával összekeverjük és a
tetejére öntjük. Fóliával letakarva kb. fél órát sütjük, majd pirítjuk.
A lányok sült krumplival és tartárral ették, én csak sima barna rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése