2020. április 4., szombat

Klasszikus túrós ropogós



(Limara receptje alapján)

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt
20-25 dkg zsíros túró
10 dkg vaj
2 nagy ek. sertészsír
1 tk. porélesztő
1-2 ek. tejföl
1 tojássárgája
2 kk. só
(Ízlés szerint lehet beletenni zöldfűszert...én most elhagytam)

Tetejére: tojásfehérje, reszelt sajt

Az összes hozzávalóból jól formázható, nem túl lágy tésztát gyúrtam.
(Egy kis tejfölt még tettem hozzá, hogy összeálljon).


A tésztát fél órát pihentettem, de rögtön is lehet vele dolgozni.



Kb.3 mm-es vastagságúra nyújtottam, tetejét tojásfehérjével lekentem és reszelt sajttal alaposan megszórtam.
Ízlés szerint feldaraboltam.
(2 nagy gáztepsi mennyiség)


220 fokon légkeveréssel kb.8-10 perc alatt készre sütöttem. Finom, ropogós sütemény. Nem kell zárt dobozba tenni, mert ott megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése