Nemrég készítettem ezt a brokkolis csibemellet, de ide csak most jutott fel. Nagyon szeretjük a brokkolit. Legtöbbször így, vagy levesnek készítem. Igaz kicsit többet kell vele dolgozni, de megéri, mert nagyon finom. Lehet karajból is, de szerintem csibemellel finomabb.
50 dkg brokkoli
10 dkg vaj
Liszt
Tej
Sajt
Só
Bors
Őrölt Fűszerkömény
Kakukkfű
Olaj
Kevés olajon a vékonyan felszeletelt (ha valaki szeretné óvatosan ki lehet egy kicsit klopfolni), sóval-borssal megszórt csibemellet elősütöm szép pirosra és jénai tálba szedem. A visszamaradt olajon pár percig dinsztelem a brokkolit, majd a húsokra teszem.
Kb.10 dkg vajból, a szokásos módon besamelt készítettem, amit ízlés szerint őrölt fűszerköménnyel, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítettem és a húsra öntöttem, majd jól megszórtam reszelt sajttal. Nem kell sokáig sütni, csak amíg a sajt szépen rápirul a húsra.
Sajnos olyan gyorsan elfogyott, hogy már körettel (ami rizs volt), nem tudtam lefényképezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése