2011. január 25., kedd

Húsgaluska leves



1 fej vöröshagyma
2 ek.olaj
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 közepes nagyságú fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
20 dkg darált hús
1 zsemle
1 tojás
Bors
2 húsleves kocka

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítom, beleteszem az apró kockákra vágott fehér és sárgarépát, együtt pirítom pár percig, majd felöntöm 2 l vízzel.
Belerakom a húsleves kockát és felforralom.
Közben a darált húst összedolgozom a tojással, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével.
Sóval, borssal, fokhagymával ízesítem.
Ha a zöldség megfőtt, kanállal beleszaggatom a levesbe (ha kell utána sózok) és megfőzöm. 
Nem kell sokáig főzni. Gyors és finom, laktató leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése