Egyik délután Szemirámisz függőkertjét nézegetve találtam rá erre az egyben sütött töltött karajra. Le is csaptam az ötletre. Gondoltam ez épp jó lenne hétvégére. Sejtettem, hogy a lányok szalagavató után nem akaróznak majd korán kelni, hogy esetleg besegítsenek a konyhában, ezt meg el tudnám készíteni előre szombat délután. Kicsit átgondolva és felturbózva a receptet, lett belőle igazi finomság.
10 dkg bacon
30 dkg csibemáj
1 konzervgomba
10 dkg sajt
Mustár
Só
Bors
Töltött húsok fűszerkeveréke
5 ek.olaj
A húst úgy vágtam fel, hogy egy nagy téglalapot kapjak.
Kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, bekentem mustárral. Ráterítettem a bacont, majd a gomba, máj, sajt következett. Óvatosan feltekertem és megkötöztem.
Befűszereztem és kevés olajon minden oldalát átpirítottam.
Ezután jénaiba tettem, a maradék olajat aláöntöttem. Lefóliáztam és 180 fokon kb.2 órát sütöttem.
Az utolsó negyedórában már fólia nélkül sült.
Burgonyapüré lett a körete.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése