2011. február 2., szerda

Tésztafelfújt


Ez a tészta legkisebb lányom kedvence. Annyira szereti, hogy volt, amikor minden héten ezt akarta enni.
Csak egy probléma volt, hogy én meguntam elkészíteni, ezért megtanulta, még pedig nem is akárhogy. Szerintem már sokkal jobban csinálja, mint én!
Mivel sokan vagyunk elég nagy mennyiségből készül.
Bármilyen tészta jó hozzá. Legtöbbször csavart tésztát használtunk, de volt már kocka is, most épp kagyló volt itthon.

75 dkg bármilyen tészta (ami néha 1 kg)
60 dkg darált hús (1 kg tésztához akár 80 dkg)
1 fej vöröshagyma
Bors
Paprika
olaj

6 dl tej
5 dkg vaj
5 ek. liszt
Bors
Kakukkfű
15 dkg sajt

A tésztát a szokásos módon sós vízben kifőzte és kivajazott tepsibe vagy jénaitálba tette.
A hagymát kevés olajon megdinsztelte, rátette a darált húst és fehéredésig pirította, majd sóval, borssal, paprikával fűszerezte. Annyi vizet tett rá, ami ellepte és készre főzte.
Amíg főtt, addig az 5 dkg vajat felolvasztotta, hozzáadta az 5 ek. liszttet, simára keverve kicsit pirította majd a tejet hozzáöntve besamelt készített. Amikor kész lett sóval, borssal és jó sok kakukkfűvel (mert ő így szereti) fűszerezte.
A megfőtt darált húst a tésztára rakta, ráöntötte a besamelt és jól megszórta reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe téve kb.20 perc alatt szép pirosra sütötte.
Nagyon finom lett!!
(Nyáron meg lehet bolondítani félbe vágott paradicsommal, amit a besamel alá teszünk.)
                     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése