Alma és a többi hozzávaló általában mindig van itthon és különösebb előkészületet sem igényel. Ripsz-ropsz össze lehet állítani és mehet a sütőbe.
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
Csipet só
Pár csepp citromlé
Vagy citromhéj (de mehet mindkettő)
3 tojás
20 dkg liszt
2 csapott tk. Sütőpor
1-2 ek. tej
A vajat a cukorral jól kikevertem, majd mehet bele a v. cukor, só, citromhéj (lé). Mikor szép sima, egyesével belekevertem a tojásokat és fokozatosan a sütőporos lisztet. Annyi tejet adtam hozzá, hogy a tészta a keverő kanálról leszakadjon.
Kikent 26 cm átmérőjű tortaformába simítottam. A tetejét hámozott, magházát eltávolított fél vagy negyedekre vágott almával kiraktam. Az almák tetejét hosszában többször bevágtam.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb.45 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése