2011. április 3., vasárnap

Majorannás hús


Mostanában nincs időm főzni. Szegény kislányomra hárul ez a feladat. Hál istennek egyre ügyesebb és finomakat főz. Igyekszem viszonylag gyors és egyszerű ebédeket keresni neki, hogy ne kelljen fél napokat a konyhában töltenie.
Ilyen volt a majorannás hús, amivel tényleg nincs sok macera és finom.
(A receptek általában 6 személyesek.)

80 dkg sertéscomb
1,5 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
bors
Majoranna

A hagymát szokásos módon felvágjuk, üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockákra vágott húst, amit fehéredésig pirítunk. Sóval, borssal és bőven majorannával ízesítünk. Felöntjük vízzel. 
Mikor a hús jó félig megfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát. Annyi vizet öntönk utána, hogy egy ujjnyira ellepje. Ízlés szerint utána sózunk és még kb.20-25 percet egybe főzzük.
Finom és egyszerű egytálétel. Friss kenyérrel az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése