Nagyon sok gasztroblogot olvasok. Egyszerűen szeretek gyönyörködni bennük. De vannak nagy kedvenceim is. Mindet nem szeretném felsorolni, majd apránként írok úgyis róluk.
Ilyen nagy kedvenc Ottis blogja. Szeretem, ahogy ír, a képeit és úgy általában az egészet.
Nem tudnám megmondani, hogy mikor olvastam nála a paniniről, de rögtön megtetszett. Sokáig tervezgettem, hogy majd egyszer neki állok. Kicsit féltem a vízben főzéstől. Most már tudom, hogy nem kellett volna.
A receptet vittem és köszönöm!!!
(A fotók a sajátaim.)
Panini
Hozzávalók: 270 ml langyos víz, 30 g lágy vaj, 1 ek só, 500 g liszt, 1 tk cukor, 1 tasak szárított élesztő
A főzéshez: 2 liter víz, 1 ek só, 5 mk szódabikarbóna
Elkészítés: A hozzávalókat a kenyérsütőbe rakjuk (ha nincs kenyérsütő gép, akkor a kelt tésztákhoz hasonlóan járunk el) és a dagasztás-kelesztés program után 12 részre osztjuk, majd zsemle alakúvá formáljuk. Közben a vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk és 30 másodpercre a zsemléket forró vízbe dobjuk. Ezután a zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, éles késsel bevágjuk és tetszés szerint valamilyen maggal és durva sóval megszórjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
ui.: Én nem szárított, hanem friss /5 dkg/ élesztőt használtam és tökéletesen bevált.
ui.: Én nem szárított, hanem friss /5 dkg/ élesztőt használtam és tökéletesen bevált.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése