2011. június 26., vasárnap

Tejszínes eperturmix



Idén többször is voltunk epret szedni. Lett belőle sütemény, dzsem, lekvár.
Egyik nap kiskislányom készítette ezt a finom és könnyű tejszínes eperitalt. Turmixolni nem egy ördöngös feladat, mindenki tud. Már csak azt kell kivárni, hogy hideg legyen és iható is. Ugyanezt biztos megismételjük, majd málnával és feketeszederrel is.

40 dkg eper
4 dl habtejszín
4 dl tej
10 dkg cukor

A hozzávalókat turmixgépbe öntve habosra keverte, kancsóba öntötte és a hűtőbe tette 2 órát, hogy jól lehűljön. Aki hígabban szereti, 1 dl tejjel többet tegyen bele, ugyanis a tejszínhabtól kicsit sűrűbb állagú lett. De nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése