2011. július 17., vasárnap

Répatorta mascarponéval


Szerencsés vagyok, hogy a lányok egyre többet vannak a konyhában. Igaz egyenlőre csak azt csinálják, amit szeretnek, de már ennek is nagyon örülök. Ahogy hallom a környezetemben főleg kollégáktól, akiknek ilyen korú gyerekei vannak, hát nem igazán csinálnak ilyesmit.
Legkisebbem egyre sűrűbben áll neki sütni, mikor itt a barátnője, aki a másik kettő barátnője is, de sütni mindig csak együtt szoktak. Már a héten azt tanakodták facebokoon (van azért jó oldala is), hogy mit fognak sütni szombaton. Nagy örömömre a répatorta mellett döntöttek.
Egyszer már egy egészségnapra egyik kolléganőm elkészítette és nagyon ízlett, azóta készülök rá.
Most a lányok megelőztek, de nem bánom. Ügyesek voltak és ami a fő, hogy nagyon finom lett!
Beírnom azonban nekem kell, arra nem vállalkoztak.

35 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg reszelt sárgarépa
25 dkg darált dió
1 citrom leve és héja (lehet citromlé és százaz citromhéj is)
1 cs. sütőpor
csipet só
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt szegfűszeg
4 tojás
20 dkg ráma

25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
20 dkg porcukor
1 citromhéja (lehet száraz is)

A rámát mikroba picit megolvasztották. A tojást felverték habosra. A lisztet, cukrot, répát, diót és a többi hozzávalót összekeverték, majd hozzáadták a tojást és a folyékony, de nem forró rámát.
Sütőpapírral bélelt 26 cm-s tortaformába öntötték és 180 fokon tűpróbáig sütötték. A formában hagyták kihűlni, majd óvatosan levették róla a papírt és tálcára téve tejszínes mascarponés krémmel ( a mascarponét kikeverték a porcukorral, a tejszínt a fixálóval felverték, majd óvatosan a kettőt összekeverték) vonták be, majd reszelt sárgarépával díszítették.
Hűtés után az igazi.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése