Kinek van kedve ilyen melegben órákig a konyhában főzőcskézni. Szerintem senkinek. Azért ugye ebéd kell a kis családnak. Így mára valami olyat gondoltam ki, hogy csak „bevágom” a sütőbe, én meg jó messzire megyek a konyha melegétől. Már egy ideje várakozott az egész csirke és a két pulykacomb a fagyasztóba, épp ideje volt, hogy elővegyem, úgyis kell a hely a zöldségek bepakolásához.
1 egész csirke
Sült csirke fűszersó
Töltelék: 1 fej hagyma
3 kifli beáztatva és jól kinyomkodva
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldségzöldje
só
bors
ételízesítő
olaj
sült krumpli fűszerkeverék
pici olaj
2 nagy fej vöröshagyma
5 db sárgarépa
1 nagyobb cukkini
só
bors
oregánó
olívaolaj
Mártás: 1 kis tejföl
2 ek. majonéz
2 gerezd fokhagyma
só
pici bors
A legegyszerűbb töltelékkel megtöltöttem a csibét, és a pulykacombbal együtt befűszereztem. Kisközépsőm úgyis kíváncsi volt, hogy készül a töltelék, így magam mellé állítottam. Utána együtt pucoltunk pár szem krumplit, amit sült krumpli fűszerkeverékkel és pici olajjal összekeverve a félig sült csibe mellé pakoltunk. Tettünk még rá vöröshagyma negyedeket és félbe vágott sárgarépát is. Mikor megpuhultak, grillfokozaton szépen megpirítottuk.
Közben a cukkínit meghámoztuk, felkarikáztuk, sóval, borssal és oregánóval fűszerezve, majd pici olívaolajjal meglocsolva ment a csibe után a grillbe. Mellé mártásnak egy kis tejfölt kikevertünk majonézzel, két gerezd fokhagymával, sóval, borssal. Ketten pikk-pakk megcsináltuk és közben legalább együtt voltunk. Annak idején én is így tanultam főzni. Szeretnék több ilyen délelőttöt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése