2011. augusztus 18., csütörtök

Krumplistészta


Legkedvesebb tésztám a krumplistészta. Gyerekkorom óta imádom.
Megenném minden héten is, de sajnos a lányok nincsenek oda érte. Azért egyszer-egyszer megeszik. Uborkaszezon idején jó kis tejfölös uborkasalátával mennyei.
Amíg a krumpli „új”, (egész őszig) addig nem a szokásos módon főzöm, hanem a saját levében hagyom megfőni és úgy teszem hozzá a kifőtt tésztát. Szerintem sokkal finomabb.
Megdinsztelek 1 fej vöröshagymát, megszórom 1 tk.ételízesítővel, 1 tk.majorannával, ráteszem a kockára vágott krumplit. Picit sózom is, de a vége felé inkább megkóstolom, biztos ami biztos. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát, majd a puha krumplival jól összekeverem.


Az uborkasalátához az uborkát legtöbben besózzák, majd a levéből kinyomkodva ízesítik. Én jobban szeretem rögtön készre ízesíteni. Úgy sózom, ami benne is marad. Nekem így, ez is finomabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése