Nagyon szeretjük a lecsót. Nyáron is, télen is. Ezért mindig több üvegnyit teszek el. Főképp akkor kapjuk elő, mikor nagyon gyorsan kell vacsorát vagy ebédet készíteni. A szokásos módon készítem el, csak már jóval kevesebbet kell főzni.
Érdemes több kilónyit egyszerre eltenni. Egyszer kell sokat dolgozni vele, aztán már csak a polcról kell levenni alkalomadtán.
Általában 1 kg paprikához kb. 40-50 dkg paradicsomot számolok.
A megmosott és darabolt paprikát egy nagy fej hagymán üvegesre párolom, hozzáteszem a kockázott paradicsomot és 1 kk. sót szórok rá. Mikor már jól összeesett, még forrón üvegekbe rakom. Tetejére olívaolajt öntök, amivel lezárom a levegőtől. Celofánt teszek az üvegre, amire fél kk. szalicilt rakok, majd csavaros kupakkal fedem és egy vastag pléddel jól betakarom (száraz dunszt). Hidegen teszem a végleges helyére. Még soha nem romlott meg!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése