2011. szeptember 11., vasárnap

Tejfölös-gombás szűzpecsenye


Megkezdődött az iskola, így próbálunk gyors ebédeket készíteni. Mikor melyikünk ér rá jobban, azé a konyha. Nagylányom egyik nap készült gyors ebédje, ami nagyon finom volt.

60 dkg szűzpecsenye
50 dkg gomba
1 fej hagyma
1,5 dl tejföl
0,5 tk.majoranna
olaj
Bors

A szűzpecsenyét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A visszamaradt olajon az összevágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, megszórjuk a majoranna 2/3-val. Visszatesszük a húst és együtt puhára főzzük. A tejfölt a maradék majorannával, sóval, borssal ízesítjük és a kész húsra öntjük. Összeforraljuk és krumplipürével vagy tört krumplival tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése