2011. november 3., csütörtök

Sajtos pogácsa


Legkisebbemmel,  közösen találtuk ki, hogy pogácsát süt, mivel én még mindig az ágyat nyomom. Őszi szünet van, így ő is itthon van. Bár amikor muszáj a konyhában lenni, azt nem igazán szeretik. Ennek ellenére barátnőjével, délután még hercegnős muffint is sütöttek. Tisztára el vagyok kényeztetve!
Na szóval, az én régi receptem és az ő első pogácsája:

60 dkg liszt
1 ráma
1 tojás
15 dkg sajt
2 dl tejföl
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tk. só

A tejben felfuttatta az élesztőt, majd a liszttel, a szobahőmérsékletű rámával, tojással, tejföllel, sóval, reszelt sajttal összegyúrta, majd félretéve duplájára kelesztette.
(Gyorsan kell dolgozni, mert a ráma a kéz melege miatt gyorsan felmelegszik. Nem baj, ha kicsit puhábbnak érezzük, mint kéne.)
Lisztezett deszkára borította és a szokásos módon, nyújtotta, becsíkozta, majd kiszaggatta. Tetejét egy felvert tojással lekente és megszórta reszelt sajttal.


Sütőpapírral bélelt tepsibe téve szép pirosra sütötte.
Nem volt egy hú, de magas pogácsa, de finom, puha, omlós és elsőre tökéletes!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése