2012. január 2., hétfő

Csibemell őzgerincformában


Még karácsonyra készült ez az egyszerű és finom csibemell.
Tényleg pillanatok alatt össze lehet állítani, akár előző nap is. Vendégváráshoz tökéletes és egy kis franciasalátával isteni finom.

80 dkg csibemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt
Bors
Petrezselyem
4 ek. tejföl
3 ek. liszt
2 tojás

A húst apró kockákra vágjuk és összekeverjük a 3 ek. tejföllel, 3 ek. liszttel, 2 tojással, 10 dkg reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, borssal és petrezselyemmel.


Őzgerincformát kibélelünk baconnal, beletesszük a húsos masszát, betakarjuk szalonnával, megkenjük tejföllel, megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal.


Sütőpapíros tepsibe tesszük a formát és 170 fokos sütőben kb.40 percig sütjük, majd óvatosan átfordítjuk a tepsibe és a másik oldalát is szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése