Leginkább ezek jellemzőek erre a sütire: finom, puha, omlós, krémes. Tovább nem is ragoznám, meg kell sütni és kész.
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg ráma
1 cs. sütőpor
5 tojássárgája
Tejföl
5 tojásfehérje
18 dkg porcukor
Darált dió (v. mogyoró, v. mandula)
A lisztből, rámából, cukorból, sütőporból, tojássárgájából annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tészta legyen cipót gyúrunk, amit 3 részre osztunk.
Közben a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és azt is harmadoljuk.
Sütőpapíros tepsire nyújtjuk és a cukros tojásfehérje habot rákenjük, amit megszórunk a darált dióval v.mogyoróval.
200 fokos sütőben sütjük a hab pirulásáig. (Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.)
4 ek. liszt
1 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg ráma
1 cs. vaníliás cukor
Lisztből, tejjel és tojással sűrű krémet főzünk. A rámát kikeverjük a cukorral. Amikor kihűlt hozzáadjuk a krémhez.
Megkenjük a lapokat és egy napra félretesszük puhulni. Másnap tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése