2012. január 4., szerda

Kijevi krémes


Leginkább ezek jellemzőek erre a sütire: finom, puha, omlós, krémes. Tovább nem is ragoznám, meg kell sütni és kész.

40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg ráma
1 cs. sütőpor
5 tojássárgája
Tejföl

5 tojásfehérje
18 dkg porcukor
Darált dió (v. mogyoró,  v. mandula)

A lisztből, rámából, cukorból, sütőporból, tojássárgájából annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tészta legyen cipót gyúrunk, amit 3 részre osztunk.


Közben a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és azt is harmadoljuk.
Sütőpapíros tepsire nyújtjuk és a cukros tojásfehérje habot rákenjük, amit megszórunk a darált dióval v.mogyoróval.


200 fokos sütőben sütjük a hab pirulásáig. (Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.)



4 ek. liszt
4 dl tej
1 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg ráma
1 cs. vaníliás cukor

Lisztből, tejjel és tojással sűrű krémet főzünk. A rámát kikeverjük a cukorral. Amikor kihűlt hozzáadjuk a krémhez.


Megkenjük a lapokat és egy napra félretesszük puhulni. Másnap tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése