Ezt a finom krémes süteményt Andi konyhájában láttam
először. Pár hónappal ezelőtt már megsütöttem, le is fotóztam, de valami okból
feledésbe merült. Ma van a nagykislányom névnapja és azt kérte, hogy ezt
készítsem el neki.
Az eredeti recepten minimálist változtattam. Köszönöm Andinak, remélem nem haragszik, de "elhoztam"!
7 tojássárgája
20 dkg cukor
11 ek. víz
2 ek. olaj
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
A tojások sárgáját kikevertem a cukorral, vízzel és az
olajjal, majd folyamatos keverés közben kanalanként hozzáadtam a
sütőporos-kakaós lisztet. 35*27 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és
előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig (tűpróbáig) sütöttem.
Még sült elkészítettem a krémet:
7 tojásfehérje
2 cs. vaníliás puding
12 evőkanál kristálycukor
A pudingporból, tejből és a cukorból a szokásos módon sűrű
pudingot főztem. Habbá vertem a fehérjét, majd a még forró pudinghoz kevertem.
Közben megsült a tészta. Kivéve rákentem a tetejére a pudingot és ment vissza
a sütőbe még kb.10-15 percre. Kicsit megijedtem, mikor bekukkantva a sütőbe megláttam, hogy milyen magasra jön fel a puding sülés közben, de aztán mikor megsült szépen visszahúzódott.
Mikor teljesen kihűlt felvertem 4 dl tejszínhabot 1 cs. habfixálót
hozzáadva és ment a pudingra.
Tetejét reszelt csokival vagy kakaóporral lehet díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése