Először rántott gombát szerettem volna ebédre, aztán
rájöttem, hogy nincs annyi tojás itthon. Akkor lesz töltött gomba. Közben kaptunk
tojást. Most akkor mi legyen? A rántott gombát jobban szeretik, de már
beleéltem magam, hogy töltve lesz. Na jó, mindenkinek legyen igaza,
rántott-töltött gomba lett belőle.
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
10 dkg csibemell sonka
Só
bors
A gombát megmostam, megpucoltam, a szárát kitörtem.
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, rátettem a fokhagymát
és az apróra vágott gombaszárat. Megszórtam zöldségzöldjével, sóval, borssal és
5 percig pirítottam. Addig leütöttem 2 tojást, lereszeltem a sajtot, majd ezt
is hozzákevertem. Végül a felkockázott sonkát is hozzáadtam.
A gombafejek belsejét sóztam, majd belepakoltam a
tölteléket.
A szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bepaníroztam
és megsütöttem.
Zöldséges rizs és tartármártás volt a körete.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése