Tele a hűtőm megmaradt tojásfehérjével. Disznóvágás után a
háj begyúrásához csak a sárgája kell, sógornőmék is odaadták az övékét, így
csak gyűlt a fehérje. Ma az ebéd mellé készült ez a nagyon gyors sütemény, amit
pár éve kaptam egy barátnőmtől és még soha nem készítettem el. Pillanatok alatt
lehet eltüntetni 6 maradék tojásfehérjét.
6 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
1 citrom leve és héja
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlevével, héjával habosra kevertem, majd
óvatosan lassú fokozaton géppel (de lehet fakanállal is), hozzáadtam a lisztet.
Hogy egy kicsit színes legyen aszalt sárgabarackot vágtam bele.
Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntöttem és 170
fokon kb. 30 percig sütöttem.
(Be lehet vonni csokival, vághatunk bele diót, apró csokit
stb.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése