Még mindig a hajtogatott tészta rabságában vagyok. A sajtosrúd
már többször elkészült, így most jöhetett a csavart pizzásrúd. A baj csak ott
van, hogyha ez így megy tovább a tavaszi ruháinkba már nem tudunk belebújni.
A tészta ugyanaz, mint a sajtosrúdé.
50 dkg liszt
20 dkg víz
12 dkg tejföl
3 dkg élesztő
1 ek.olaj
2 tk.cukor
2 kk.só
20 dkg ráma
20 dkg ráma
Hajtogatás után még
egyszer kinyújtottam, pizzakrémmel megkentem, és ugyanúgy hajtogattam, mint először. Még 20 percet kelesztettem.
Ezután kinyújtva 2-3 cm széles csíkokra vágtam, még egyszer
bekentem a krémmel, majd kettéhajtva két végét megfogva ellentétesen megcsavartam.
Sütőpapíros tepsibe téve (Lidl-s,fekete szilikonos,ezért
nem látszik)megszórtam szezámmaggal, reszelt sajttal.
Ne hari de a hajtogatás kicsit ciki :(
VálaszTörléshttp://m.origo.hu/tafelspicc/technologia/20121128-igy-kell-tokeletes-leveles-tesztat-hajtogatni.html