Nemrég felfedeztem Max konyháját, s körülnézve nála találtam egy élesztős hajtogatott tésztát, ami ismerős volt egy kicsit, mert Limaránál már láttam hasonlót, amit már elkészítettem, s nagyon ízlett mindenkinek.
Most is nagyon türelmetlen voltam és persze rögtön ki kellett próbálnom, s így ma elkészült az első igazi sajtosrudam!
50 dkg liszt
20 dkg langyos víz
12 dkg tejföl
3 dkg élesztő
1 ek.olaj
2 tk.cukor
2 kk.só
Tésztára:
20 dkg ráma
A hozzávalókat bedagasztottam (aki szeretné, hogy gyorsabban keljen meg, az élesztőt egy kis vízben futtassa fel -20 dkg vízből kivéve) ezt is mint a többit kézzel, gép hiányában.
Kelés után nyújtottam és rákentem a rámát, majd Max leírását követve hajtogattam. Még egyszer kelesztettem.
180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Valami tökéletes!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése