Vasárnap legtöbbször két fajta hús van, mert a családi kívánságlista
hosszú, s így hamarabb kerül valaki kedvence az asztalra. Most az egyik a Budapest
szelet volt, a másik pedig töltött hús.
Nem tudom, miért van ritkán töltött hús, pedig sokkal
egyszerűbb elkészíteni szombat délután, s így másnap nem kell kapkodni, csak
felhozni a spájzból és ráadásul hidegen tökéletes szeletelni. Hideg és meleg
körettel is finom.
2 db zsemle
3 főtt tojás
3 nyers tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Ételízesítő
Zöldségzöldje
Sülthús fűszerkeverék
A húst felszúrtam, kívül-belül sóztam, borsoztam. A zsemléket
beáztattam, majd kinyomkodtam. Hozzáadtam a 3 főtt tojást apró kockákra vágva, a
nyers tojásokat és a felaprított hagymát és fokhagymát.
Fűszereztem és a húsba
töltöttem, majd hústűvel összetűztem. Megszórtam a fűszerkeverékkel, sütőpapíros
tepsibe tettem, pici olivaolajat öntöttem alá, lefóliáztam és 180 fokos sütőbe
sütöttem kb. másfél órát, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem.
Köretnek most Hot plat-es krumpli volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése