Javában itt a cukkíni szezon. Hál
Istennek, van a kertben bőven, még közbe-közbe másnak is jut belőle. Nagyon
szeretjük, de a legtöbbször rántva kerül az asztalra. Bár már tavaly egyre többször
készült belőle lecsó is, ami nagyon finom. Úgy hallottam, hogy akik szeretik
ugyan a lecsót, de a hagyományos paprika-paradicsomos változattól gyomor
fájdalmaik vannak, ez nem okoz panaszokat nekik. Elkészítése ugyanúgy történik,
mint a paprikásé.
Most azonban kivételesen
főzeléket csináltam belőle, ami felül múlta minden várakozásunkat!
Nagylányom először tökfőzeléknek
hitte, s utólag mondtam el neki, hogy ez cukkíni. Nagyon egyszerűen és gyorsan
elkészült.
A nagy fej vöröshagymát
megdinszteltem, majd rátettem a lereszelt cukkínit. Sóval, kaporral, és egy
gerezd reszelt fokhagymával ízesítettem. Fél óra sem kellett és már puha is
volt. Mint a legtöbb főzeléket besűrítettem. Csak kicsit másképp, mint azt
hagyományosan ismerik. Most ismét hajdinaporból készült tejjel, és
keményítővel. Tükörtojást sütöttem rá.
Valami fenséges!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése