Szeretem (szeretjük) a szaftos
húsokat. Már csak abból az egyszerű okból is, hogy sokszor előző este kell
megfőzni a másnapi ebédünket. Ki-ki saját magának melegíti. Csak a legkisebbet
kell néha figyelmeztetni, aki legnagyobb szaft imádó közülünk, hogy azért az
utolsónak is jusson egy kis lé a tányérjába.
A tejszínes-gombás hús az egyik
kedvencünk. Mindenki szereti.
Tetszőleges húsból lehet el
készíteni. Szerintem már mindenféléből volt már.
Most éppen karajból csináltam.
Kevés olajon elősütöttem. A
visszamaradt zsíradékon megdinszteltem egy közepes hagymát, majd fűszereztem
sóval, borssal, piros paprikával. Felöntöttem annyi vízzel, hogy a húsokat
éppen lepje el. Rátettem a felszeletelt gombát (de volt hogy konzerv gombából
volt) és készre főztem. Az utolsó 5 percben beleöntöttem egy 2 dl főzőtejszínt, majd egybe
főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése