Szeretjük a palacsintát. Egy
kiadós leves után tökéletes második. De desszertnek is volt már. Bár volt
amikor pont a tej hiánya miatt nem készült, hiába ettünk volna. Most azonban,
hogy a tejet ahol lehet mellőzük, más megoldás után néztem. Először a hajdinára
gondoltam, de aztán maradtam a még olcsóbb megoldásnál, ami mindig van itthon.
A víz. Még pedig a sima csapvíz. Ugyanúgy készült, mint a tejes palacsinta,
csak a tej helyett teljes egészében vízzel.
50 dkg liszt
4 tojás
Csipet só
2-3 ek. olaj
Ebből a mennyiségből lesz azért
bőven (nem számoltam, sajnos). Ami más, hogy nem pirul úgy meg, mint a tejes.
Világos, de finom. Maradunk tartósan
ennél az olcsó megoldásnál.
És a házi eperlekvárral valami
nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése