2012. július 25., szerda

Vizes palacsinta



Szeretjük a palacsintát. Egy kiadós leves után tökéletes második. De desszertnek is volt már. Bár volt amikor pont a tej hiánya miatt nem készült, hiába ettünk volna. Most azonban, hogy a tejet ahol lehet mellőzük, más megoldás után néztem. Először a hajdinára gondoltam, de aztán maradtam a még olcsóbb megoldásnál, ami mindig van itthon. A víz. Még pedig a sima csapvíz. Ugyanúgy készült, mint a tejes palacsinta, csak a tej helyett teljes egészében vízzel.

1,2 l víz
50 dkg liszt
4 tojás
Csipet só
2-3 ek. olaj

Ebből a mennyiségből lesz azért bőven (nem számoltam, sajnos). Ami más, hogy nem pirul úgy meg, mint a tejes. Világos, de finom.  Maradunk tartósan ennél az olcsó megoldásnál.
És a házi eperlekvárral valami nagyon finom!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése