Van már a blogon cukkínis tészta, de abban nincs hús. Ez a
változat csibemellel készült. Egy könnyű
nyári, mégis laktató ebéd. Elkészítése hasonló, mint a hús nélkülié.
50 dkg csibemell
1 közepes cukkíni
Só
Bors
Bazsalikom
Petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
A felcsíkozott csibemellet kevés
olajon megdinszteltem. Sóztam, borsoztam, majd mikor már félig puha volt
hozzáadtam a reszelt cukkínit. Friss bazsalikommal, petrezselyemmel,
fokhagymával ízesítettem és főzőtejszínnel sűrítettem. Mire elkészült, kifőztem
a tésztát és még forrón összekevertem a kettőt.
Lefedtem kb.15 percre, ezalatt a tészta a szaftot magába szívta.
Én is majdnem ilyet főztem ma! Csak én a vasárnapi maradék sült húst apróra vágva fokhagymával, borssal, rozmaringgal ízesített tejbe áztattam éjszakára, majd a cukkinivel összefőztem, hogy ne maradjon leve, és kifőtt metélt tésztával összekeverve cseréptálban megsütöttem.
VálaszTörlés