Még a tavasszal kaptam
unokatestvérem nagylányától egy kis medvehagymát. A tojástartót kibéleltem
folcpakkal és az egy kis olajon megdinsztelt hagymát belekanalaztam. Betettem a
fagyasztóba, majd fagyottan átraktam egy nylonzacskóba. Így évközben is tudom
használni és milyen jó csak elővenni, mikor nincs itt a medvehagyma szezonja. Most ezért tudtam egy kis medvehagymás vajjal megkent csibecombokat
sütni. A hús finom, puha, enyhe hagyma ízű lett.
5 dkg vaj
4 medvehagyma golyó
Só
Bors
4 alsócomb
4 felsőcomb
A vajat összekevertem a hagymával, sóval - borssal,
majd az enyhén besózott húsra kentem. Fél dl vizet öntöttem alá, letakartam
alufóliával és 200 fokos sütőben 50 percig sütöttem.
Mikor a hús megpuhult még
visszaraktam 15 percre, hogy szép piros legyen. A képeken igaz úgy látszik,
mintha a hagyma égett volna, de nem volt az. A bőre is finom ropogós lett (aki
nem szereti leveheti, de akkor nem kell sokáig pirítani, mert szárazabb lesz a
hús). A rizst meglocsoltuk egy kishagymás olajjal, csak finomabb lett tőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése