Lehet, hogy valaki már rég megunta volna a cukkínit, de
nekem még nem sikerült. Nincs hét, hogy valamilyen formában ne legyen. Most a
krumplimafla után szabadon, cukkínimafla lett belőle. Van ahol lepénynek hívják, de én gyerekkorom óta maflának ismerem, így maradtam ennél. A neve azonban mindegy, mert csak úgy eteti magát,
abbahagyhatatlan.
1 közepes cukkíni
3 tojás
2 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Liszt
A cukkínit még zsenge lévén nem pucoltam meg. Lereszeltem és
a tojást beleütve reszelt fokhagymával, sóval, borssal és annyi liszttel, hogy
galuska sűrűségű legyen kikevertem. Egy evőkanállal raktam az ujjnyi forró
olajban és 3-4 perc alatt kisütöttem.
Lehet egy kis tejfölös mártogatóssal is kínálni, de most csak így magában ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése