Ezt a süteményt vendégség napján
már késő megsütni. Előző nap készítsük, mert a tésztának puhulni kell. De két-három
naposan még jobb. Felszeletelve, dobozba téve napokig tökéletes, sőt nekem még
finomabb.
40 dkg liszt
5 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
1 ek. méz
1 kk. szódabikarbóna
Tej
Az összes hozzávalót annyi tejjel
gyúrjuk össze, hogy puha tésztát kapjunk.
3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk
és lapokat sütünk belőle.
4 ek. liszt
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. kakaó
A vajat habosra keverjük a
cukorral, a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd mikor kihűlt a kettőt
összekeverjük. Kétfelé vesszük, felébe 2 cs. vaníliás cukrot, felébe 2 ek.
kakaót keverünk.
Ezzel töltjük a lapokat.
Tetejére csokimázt tehetünk, de
porcukorral megszórva is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése