2012. szeptember 2., vasárnap

Erzsi lepény



Ezt a süteményt vendégség napján már késő megsütni. Előző nap készítsük, mert a tésztának puhulni kell. De két-három naposan még jobb. Felszeletelve, dobozba téve napokig tökéletes, sőt nekem még finomabb.

40 dkg liszt
5 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
1 ek. méz
1 kk. szódabikarbóna
Tej

Az összes hozzávalót annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha tésztát kapjunk.




3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk és lapokat sütünk belőle.


0,5 l tej
4 ek. liszt

20 dkg porcukor
20 dkg vaj

2 cs. vaníliás cukor
2 ek. kakaó

A vajat habosra keverjük a cukorral, a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd mikor kihűlt a kettőt összekeverjük. Kétfelé vesszük, felébe 2 cs. vaníliás cukrot, felébe 2 ek. kakaót keverünk.
Ezzel töltjük a lapokat.


Tetejére csokimázt tehetünk, de porcukorral megszórva is finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése