2012. szeptember 9., vasárnap

Márványkuglóf





Kiskislányom „kavarta” gyorsan mise után, mert mindenkinek édességre fájt a foga.

25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
40 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
1 cs. sütőpor
Csipet só
0,1 dl tej
2 cl rum
3 dkg kakaópor

A vajat tálban habosra keverni, majd egymás után hozzáadni a cukrot és a vaníliás cukrot.
A tojásokat felütjük és egyenként belekeverjük.
A lisztet keményítővel, sütőporral, sóval összekeverjük, majd a tejjel váltogatva a masszához adjuk. Végén hozzákeverjük a rumot. A sütőformát kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.


A tészta kétharmadát tálba helyezzük, a maradékot összekeverjük a kakaóporral, majd a sötét és a világos tésztát felváltva a formába kanalazzuk. Villával könnyedén megkeverjük, hogy márványos legyen.


Előmelegített 180 fokos sütőben (kb. egy órát) tűpróbáig sütjük.


Kihűlés után kiborítjuk a formából és vagy porcukorral hintjük meg, vagy csokoládéval vonjuk be.
Most a Lidl-ben vásárolt csokiöntetet tettem rá. Már régóta a fiókban hevert legalább kipróbáltam. 


Könnyű vele dolgozni, egyszerűbb, mint a tortabevonó olvasztás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése