Kiskislányom „kavarta” gyorsan
mise után, mert mindenkinek édességre fájt a foga.
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
40 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
1 cs. sütőpor
Csipet só
2 cl rum
3 dkg kakaópor
A vajat tálban habosra keverni,
majd egymás után hozzáadni a cukrot és a vaníliás cukrot.
A tojásokat felütjük és egyenként
belekeverjük.
A lisztet keményítővel,
sütőporral, sóval összekeverjük, majd a tejjel váltogatva a masszához adjuk. Végén
hozzákeverjük a rumot. A sütőformát kikenjük vajjal és megszórjuk
zsemlemorzsával.
A tészta kétharmadát tálba
helyezzük, a maradékot összekeverjük a kakaóporral, majd a sötét és a világos
tésztát felváltva a formába kanalazzuk. Villával könnyedén megkeverjük, hogy
márványos legyen.
Előmelegített 180 fokos sütőben (kb.
egy órát) tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után kiborítjuk a
formából és vagy porcukorral hintjük meg, vagy csokoládéval vonjuk be.
Most a Lidl-ben vásárolt
csokiöntetet tettem rá. Már régóta a fiókban hevert legalább kipróbáltam.
Könnyű vele dolgozni, egyszerűbb, mint a tortabevonó olvasztás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése