Ebben a mostaniban nincs hagyma. (Majd
lesz amikor a darált hús alá dinsztelem frissen.)
Szerintem így is finom. És nemcsak spagettinek, hanem paradicsomos tésztának, lasagne-nak is tökéletes alapként szolgál. Tartósítószer mentes.
8 tk. só
2 ek. cukor
2 tk. őrölt bors
4 tk. oregano
4tk. bazsalikom
10 gerezd reszelt fokhagyma
A paradicsomot megmostam, forró
vízbe dobtam, majd a lányok segítségével megszabadítottuk a héjától. Fazékba
téve rögtön el kezdtem főzni.
Mikor felforrt beletettem a
fűszereket és tovább főztem lassú tűzön.
Kb. 2,5-3 óra után elfőtte a harmadát
a levének és elég sűrűnek ítéltem ahhoz, hogy üvegekbe tegyem.
Mindenféle méretű üveget
választottam, hogy kisebb-nagyobb adaghoz legyen megfelelő mennyiség. Még
forrón lezártam és rögtön fejre állítottam, hogy a vákuum behúzza a tetejét.
Így ment a pléd alá, hogy száraz
dunsztba hűljön ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése