Kiskislányom készítette
valamelyik nap ezt az egyszerű és gyors padlizsános ebédet.
Finom és könnyű, bár a
hasábkrumpli kicsit nehezítette, de nem számít. Így együtt tökéletes ebéd volt.
(S milyen jó úgy hazajönni a munkából, hogy ilyen finom ebéd vár!)
2 közepes padlizsán
4 nagy paradicsom
Vaj
Liszt
Tej
Só
Bors
Sajt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
A padlizsánt felkarikázta,
tálcára rakta és besózta.
Míg állt, addig elkészítette a besamelt, amit ízlés
szerint sóval, borssal, 5 dkg reszelt sajttal és 2 gerezd reszelt fokhagymával
ízesített.
Papírtörlővel leitatta a
padlizsánról a nedvességet.
Egy porcelántálat kiolajozott és
először a padlizsánkarikák felét tette bele, rá a szeletelt paradicsomot, fele besamell
aztán
a padlizsán másik fele, majd az egészet nyakon öntötte a maradék besamellel. Tetejére
szórta a sajt másik felét. Alufóliát tett rá és 180 fokon 25 percig sütötte,
majd a fóliát levéve még 10 percig pirította.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése