2012. szeptember 23., vasárnap

Paradicsomos padlizsán besamellben sütve



Kiskislányom készítette valamelyik nap ezt az egyszerű és gyors padlizsános ebédet.
Finom és könnyű, bár a hasábkrumpli kicsit nehezítette, de nem számít. Így együtt tökéletes ebéd volt. (S milyen jó úgy hazajönni a munkából, hogy ilyen finom ebéd vár!)

2 közepes padlizsán
4 nagy paradicsom
Vaj
Liszt
Tej
Bors
Sajt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt

A padlizsánt felkarikázta, tálcára rakta és besózta.


Míg állt, addig elkészítette a besamelt, amit ízlés szerint sóval, borssal, 5 dkg reszelt sajttal és 2 gerezd reszelt fokhagymával ízesített.
Papírtörlővel leitatta a padlizsánról a nedvességet.
Egy porcelántálat kiolajozott és először a padlizsánkarikák felét tette bele, rá a szeletelt paradicsomot,  fele besamell

aztán a padlizsán másik fele, majd az egészet nyakon öntötte a maradék besamellel. Tetejére szórta a sajt másik felét. Alufóliát tett rá és 180 fokon 25 percig sütötte, majd a fóliát levéve még 10 percig pirította.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése