2012. december 2., vasárnap

Diós rácsos



Nagypapám kedvenc süteménye volt. Már rég készültem rá, hogy megsüssem, de időm nem volt rá. Így most kis középsőm első süteménye lett. Ügyesen elkészítette és nagyon finom lett.

50 dkg lisztet elkeverek 2cs. sütőporral, elmorzsolom a 25 dkg vajat, hozzáadom a 15 dkg cukrot, csipet sót, 3 tojássárgáját és szükség szerint 1-2 ek.tejfölt.
Összegyúrom, majd a 2/3 részével kibélelek egy (30*25) tepsit.
3 tojásfehérjét keményre verek 15 dkg porcukorral, 1 cs.vaníliás cukorral, majd beleforgatok 25 dkg darált diót és egy citrom reszelt héját.
A tepsiben lévő tésztát jó vastagon megkenem baracklekvárral, erre rákenem a diós habot.
A kisebb tésztából (1/3) rudakat sodrok és a hab tetejére rácsot készítek.
180 fokos sütőben kb.25-30 percig sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése