Nagypapám kedvenc süteménye volt. Már rég készültem rá, hogy
megsüssem, de időm nem volt rá. Így most kis középsőm első süteménye lett.
Ügyesen elkészítette és nagyon finom lett.
50 dkg lisztet elkeverek 2cs. sütőporral, elmorzsolom a 25
dkg vajat, hozzáadom a 15 dkg cukrot, csipet sót, 3 tojássárgáját és szükség
szerint 1-2 ek.tejfölt.
Összegyúrom, majd a 2/3 részével kibélelek egy (30*25) tepsit.
3 tojásfehérjét keményre verek 15 dkg porcukorral, 1
cs.vaníliás cukorral, majd beleforgatok 25 dkg darált diót és egy citrom
reszelt héját.
A tepsiben lévő tésztát jó vastagon megkenem
baracklekvárral, erre rákenem a diós habot.
A kisebb tésztából (1/3) rudakat sodrok és a hab tetejére
rácsot készítek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése