2013. január 30., szerda

Dióspite




Idén bőven lett dió anyukáméknál és nagynénéméknél is. Így valószínűleg többször lesz diós sütemény.
Ez egy egyszerű diós sütemény, amit tényleg röpke fél óra alatt össze lehet állítani és tepsibe tenni.
A teteje egy kicsit most töredezett, sajnos fogalmam sincs miért, de ettől még nagyon gyorsan elfogyott, így még kóstolót sem tudtam vinni sehová.

20 dkg ráma
30 dkg liszt
1 tojássárgája
Kevés tejföl
Csipet só
2 ek. porcukor


A tésztának valókat összegyúrjuk, megfelezzük. Kinyújtva tepsibe tesszük az elsőt, a másik felét a töltelék tetejére. Figyelni kell a méretre, mert a töltelék folyós és rajta már nem tudjuk igazgatni a tésztát.


5 tojássárgája
6 púpozott ek.porcukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg dió
6 tojás habja


Először a tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom héját, diót és végül a tojáshabot.
A felső lapot jobb ha egy kicsit villával megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon kijönni.


Ha kihűlt porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése