Ezt a receptet unokanővérem lányától kaptam vagy ezer éve.
Valahogy mindig átsiklottam felette. Az ünnepek után már csak száraz sütemény
maradt, s micsoda véletlen, hogy pont unokatesómékat vártuk és én délelőtt ezt sütöttem őket várva.
Az eredeti receptet csináltam, de azt mondták, hogy ők már
többféle képen kipróbálták (gyümölcsökkel, kókusszal stb), úgy hogy
kísérletezhetek én is. Egy igazán gyors sütemény, amit egy-két órával a
vendégek jövetele előtt elkészíthetünk.
4 kis almát megpucolva, összedarabolva fél pohár rumba
áztatunk.
25 dkg vaj
25 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
12,5 dkg apróra vágott dió v. mogyoró (én darált diót tettem
bele)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1,5 tk. fahéj
1,5 tk. kakaó
A tojásokat, vajjal, cukorral habosra keverjük. A száraz
hozzávalókat összekeverve kanalanként belekeverjük, majd a végén óvatosan
beleforgatjuk az almát is.
Tepsibe vagy kuglófformába tesszük és 170 fokon
kb.40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Tetejére csokimázt is tehetünk, de nem muszáj.
Én még az ünnepekre készülve olvasztottam fehér csokit és
annak a maradékát újra olvasztva csorgattam a tetejére.
Sajnos a finomságát, puhaságát jelzi, hogy felszeletelve
elfelejtettem lefotózni. Mire eszembe jutott, addigra már nem volt mit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése