2013. február 18., hétfő

Tökfőzelék tükörtojással




A vasárnapi mindenféle hús után, eszembe se jut megint húst készíteni. De mi az ami gyors, s egy délutános műszak után is pikk-pakk meg van. Tökfőzelék már rég volt, így ez tűnt a leggyorsabbnak. Munka tényleg nincs sok vele. Hagymát dinsztelek, s rárakom az 1 kg tököt. Bőven megszórom kaporral, ízesítem sóval és puhára főzöm. Hajdinaport kikeverem forró vízzel, kész a tej. Nagyon kevés liszttel besűrítem. Jól egybeforralom és kész is.
(Lehetne tejföllel, ecettel, cukorral ízesíteni még – ezt másoktól hallottam - de nekünk ez így pont jó volt.)
Húspótlónak most tökéletes volt a tükörtojás. Friss házi kenyérrel mennyei ebéd kerekedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése