Kisleányom barátnéja nem eszik
egy ideje húst. Így ha nálunk van legtöbbször valami salátát készítünk neki.
Mivel kisleányom bevállalta a lángos sütést, ezért én csináltam egy kis
padlizsán salátát.
1 kis padlizsán
2 közepes sárgarépa
2 paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej friss saláta
Só
Bors
Olívaolaj
Az olajon megdinszteltem az
apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ráraktam a kis kockára vágott padlizsánt
(héjastól), ráreszeltem a sárgarépát. Sóztam, borsoztam.
Kb.10 perc alatt jó fél puha
lett, ekkor rátettem a felkockázott paradicsomokat, amivel már csak pár percig
főztem. (Nem kell, hogy teljesen összeessen a paradicsom.)
Lezárás után hozzákevertem a
felcsíkozott friss salátát.
Abonett kenyérre pakolva, esetleg
sajttal megszórva, nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése