Már arra nem emlékszem, hogy hol találkoztam az eredeti recepttel és arra sem, hogy pontosan így készült-e el. Az biztos, hogy nagyon finom és ha lehetőségem vagyis inkább szűzpecsenyém lesz itthon, akkor el fogom készíteni újra, mert nagyon finom.
1 egész szűzpecsenye
Mustár
Só
Bors
Bazsalikom
Rozmaring
Olaj
Kölesmaflához:
1 kicsi cukkíni
1 közepes sárgarépa
2 tojás
Só
Bors
A szűzpecsenyét sózom, borsozom,
bedörzsölöm mustárral, majd apróra vágott bazsalikomba és rozmaringba forgatom.
Kevés olajban (jelenleg
kókuszolaj) megpirítom, majd áttéve lábasba, aláöntöttem a zsiradékot, pici
vizet és a bor felét hozzáadva elkezdtem főzni. A vizet szükség szerint
pótoltam, majd az utolsó negyedórában hozzáöntöttem a maradék bort is. A végére
kevés sűrű szaft maradt, amivel a húst tálaláskor meglocsoltam.
Közben a kölest sós vízben
megfőztem (most zacskós volt). A langyos köleshez kevertem a reszelt cukkínit
és sárgarépát. Picit sóztam és borsoztam, majd a tojással összekevertem és már
lehetett is sütni. Kanállal szaggattam szintén kókuszolajba és pirosra
sütöttem.
Nagyon finom volt együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése