Az egész úgy kezdődött, hogy
kolléganőim külön főzőcskéztek maguknak. Megkérdeztem, hogy pizza készül? Nem,
langalló. Micsoda? Akkor Töki pompos. Ez már ismerősen hangzott. Valahol
olvastam róla. Elkezdtünk beszélgetni, hogy is készült, majd kaptam kóstolót.
Hát már akkor tudtam, hogy hétvégén mi lesz az ebéd. Azért utána néztem egy-két
blogon és a még mindig verhetetlen Limaránál találtam azt a receptet, ami
mellett döntöttem. Igaz én egy picit változtattam rajta és a mennyiségét is
megnöveltem.
Valami nagyon finom! Inni azt
lehet rá. Bár ezt kivételesen nem is bántam, mert krónikusan keveset iszom, így
azonban csak ittam és ittam….
1 nagyobb krumpli
2 tk. só
1 ek. zsír
5 dkg élesztő
A krumplit sós vízben megfőztem.
A kb.2 dl vizet nem öntöttem le róla, hanem benne törtem össze a krumplit, s
így ment a liszthez langyosan.
Kenyérdagasztóba téve bedagasztottam (lehet kézzel
is) pici víz kellet még hozzá. A közepes keménységű tésztát duplájára
kelesztettem. Majd kifolyt a kelesztő tálból J
2 nagy tejföl
2 gerezd fokhagyma
Bors
10 dkg reszelt sajt
Füstölt szalonna
Füstölt sonka
2 fej lilahagyma
2 fej újhagyma zöldjével együtt
Tetejére disznóvágásból megmaradt
jó kis füstölt szalonnát és sonkát gondoltam. Apróra vágva zsírjára sütöttem
mindkettőt.
2 doboz nagy tejfölbe reszeltem 2
gerezd fokhagymát, borsot szórtam bele és jól kikevertem.
A megkelt tésztát két nagyobb és
egy kisebb részre osztottam. (2 gáztepsi és 1 közepes méretű tepsiben
sütöttem.)
A szalonnás-sonkás zsírral
kikentem a tepsit, a kinyújtott tésztát erre tettem.
Megkentem a tejföllel, megszórtam
reszelt sajttal, rátettem a szalonnát, sonkát. Végül lilahagymával és
újhagymával szórtam meg. 200 fokon kb.20-25 perc alatt sült pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése