Régóta a füzetemben hevert ez a
recept. Fogalmam sincs, hogy mikor írtam bele, de nagy hiba volt idáig nem
elkészíteni. Az „ilyen sem lesz többet” kategóriába tartozik. Ebből pedig már
tudom, hogy mindenkinek ízlett. Még jó, hogy dupla adagot főztem elsőre.
Éreztem én…
2 szelet kenyér v. 2 zsemle
1 fej hagyma
2 tojás
Só
Bors
Szerecsendió
Paprika
Gomba
Hagyma
Só bors
Tejszín
Tejföl
A beáztatott és kinyomkodott
kenyeret összekevertem a hússal, fűszereztem és nem túl nagy gombócokat
formáztam belőle. Kb.2 l sós és delikátos vízben (eredetileg leveskocka kellett
volna, de nem volt itthon) 20-25 percig főztem a gombócokat. Addig
elkészítettem a mártást.
1 fej hagymát kevés olajon
megdinszteltem, rátettem 1 nagy üveg gombát (lehet friss gombából is), sóztam,
borsoztam. 10 perc után szórtam rá 1 ek. lisztet és felöntöttem 2 dl tejszínnel, 2 dl tejföllel és a húsgombóc
főzővízéből szűrtem rá kb.1 litert. Felforraltam, majd a gombócokat áttettem a
mártásba.
Zöldséges újkrumplival volt, de
akár tésztával, akár rizzsel nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése